Cheesecake med hallon och vitchoklad

Fredagsfika med kollegorna igår! Jag gjorde en cheesecake och bjöd på. Receptet kommer urspungligen från Coop men jag ökande på mängderna lite så det skulle räcka till alla.
Botten:
- 250 g digestivekex
- 150 g smör
- Fyllning:
- 600 g färskost
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 citron, rivet skal
- ca 3 dl hallon (jag hade fysta)
- 200 g vit choklad
- 4,5 dl crème fraiche
- Färska hallon att toppa med
Gör såhär:
Smält smöret. Mixa kexen till smul och tillsätt smöret och kör tills det går ihop. Tryck sedan ut kexblandningen i botten på en springform. (Jag hade en på 26 cm). Platta och jämna till botten. Jag brukar ta underdelen på ett rent dricksglas och trycka med. Förgrädda botten på 175 grader i ca 5 minuter.
Vispa ihop färskost och 3/4 av sockret (2,25 dl) ägg och citronskal till en jämn smet. Strö ut hallonen på den förgräddade botten och häll sedan över cheescakesmeten. Grädda tills kakan stannat, ca 35 minuter.
Smält undertiden den vita chokladen. Vispa samman resten av sockret (0,75 dl) creme fraiche och den vita chokladen Till en jämn smet. När du tagit ut kakan ur ugnen så bred försiktigt ut creme fraiche blandningen över kakan till ett jämt lager. Ställ in kakan igen i ugnen och grädda ca 5 min. Ta ut formen och låt cheesecaken svalna. Sedan bör den stå kallt i kylskåp minst över natten för att sätta sig. Toppa cheesecake med färska hallon före servering
Smält undertiden den vita chokladen. Vispa samman resten av sockret (0,75 dl) creme fraiche och den vita chokladen Till en jämn smet. När du tagit ut kakan ur ugnen så bred försiktigt ut creme fraiche blandningen över kakan till ett jämt lager. Ställ in kakan igen i ugnen och grädda ca 5 min. Ta ut formen och låt cheesecaken svalna. Sedan bör den stå kallt i kylskåp minst över natten för att sätta sig. Toppa cheesecake med färska hallon före servering
