MiniPavlova

 
 
 
 
 
Pavlova är en perfekt dessert man kan förbereda i god tid! 

Jag fyllde mina med lemon curden jag postade recept på i förra inlägget, lättvispad grädde, färska hallon, rostade mandelflarn och passionsfrukt. 
 
4 portionsmaränger
2 ägg 
1,5 dl strösocker 
1 tsk maizena 
 
 
Gör såhär: 
Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min. Vänd ner majsstärkelsen. Spritsa ut fyra maränger och gör de lite högre längs kanterna så det blir en liten grop i mitten. Grädda sedan på 175 grader i ca 35 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar tills ugnen kallnat helt, gärna över natten. 
Marängerna kan du göra i god tid och förvara i rumstemperatur i en burk med lock.
 
 
 
Servering: Fyll gropen i marängen med lemon curd. Toppa med vispad grädde och valfria bär. Strö över rostade mandelflagor om du vill och pudra sedan över florsocker. Ät direkt! 


Självklart går det bra att köpa lemon curd i butik och fylla med om man vill