Babyshowertårta

RECEPT
Vaniljbotten:
Värm ugnen till 175°. Klä en springform med bakplåtspapper. Ställ 3 lika stora glas bredvid varandra. Knäck 8 ägg i det första glaset, fyll det andra glaset med socker tills det är socker i samma nivå som äggen. I det tredje glaset hälften potatismjöl och hälften vetemjöl. Släng på 3 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker.
Det å
Vispa ägg och socker pösigt och vitt med elvisp på medel hastighet. Vispar du för fullt kan botten sjunka sen. Sikta sedan i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt och häll sedan i smeten i formen. Ställ in formen i ugnen. Öppna inte luckan första 25 minuterna, då kommer kakan sjunka. Känn med en sticka så den är genomgräddad. Brukar ta cirka 40 minuter för min ugn.





Hallonmousse:
- 250 g frysta hallon
- 4 gelatinblad
- 1/2 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen
koka hallonen tills det tinat och kokat söndet till en hallonsås. Sila bort kärnorna. Koka upp hallonsåsen igen och vispa ner de utkramade gelatinbladen. Låt svalna. Vispa grädden och vänd sedan ner den avsvalnade hallonsåsen. Låt stå kallt över natten
passionsfrukt och citronmousse:
3 passionsfrukter
1 pressad citron
4 gelatinblad
1/2 dl strösocker
3 dl grädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna och pressa i citronsaft. Koka upp. Sila eventuellt bort kärnorna. Smält ner de urkramade gelatinbladen. Låt svalna. Vispa upp grädden och vänd sedan ner såsen. Låt stå över natten!
vitchokladfrosting
- 100 g vit choklad
- 150 g smör, mjukt
- 150 g färskost
- 250 g florsocker
smält den vita chokladen. Vispa rumsvarmt smör med rumsvarm färskost. Häll i den vita chokladen som svalnat något och sikta sedan i florsockret. vispa upp till en fluffig frostig.
Dela tårtbotten och montera tårtan
