Busenkla havrekakor med mjölkchokladtäcke

Vill man baka något sjukt enkelt och väldigt gott kan man alltid baka dessa goda havrekakor med mjölkchokladtäcke!
Man rör ihop allt i en kastrull bara. Du behöver inte ens ta fram elvispen!
Recept:
100g smör
4,5 dl havregryn
2 msk sirap
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk mjöl
350g mjölkchoklad (Jag hade marabou, man kan även ha nougat eller mörkchoklad)
Flingsalt
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret i en kastrull
Rör sedan i övriga ingredienser (utom choklad och flingsalt) och blanda väl
Klä en mindre långpanna i bakplåtspapper
Häll i smeten i formen och platta till den till ett jämt lager
Grädda kakan i ca 10 minuter tills den fått fin färg
Hacka under tiden chokladen
När du tar ut kakan häller du på den hackade chokladen direkt på kakan så det smälter och så brer du ut den smälta chokladen till ett jämt lager. Strö över lite flingsalt (kan uteslutas) låt chokladen stelna och skär sedan upp kakan i lagom stora bitar med en vass kviv.
Går utmärkt att frysa in annars förvara i kyl
