Busenkla havrekakor med mjölkchokladtäcke

 
 
 


Vill man baka något sjukt enkelt och väldigt gott kan man alltid baka dessa goda havrekakor med mjölkchokladtäcke! 
Man rör ihop allt i en kastrull bara. Du behöver inte ens ta fram elvispen!  
 
Recept: 
100g smör 
4,5 dl havregryn
2 msk sirap 
1 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
1,5 tsk bakpulver 
1 msk mjöl 
 
350g mjölkchoklad (Jag hade marabou, man kan även ha nougat eller mörkchoklad) 
Flingsalt 
 
 
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader 
Smält smöret i en kastrull 
Rör sedan i övriga ingredienser (utom choklad och flingsalt) och blanda väl 
Klä en mindre långpanna i bakplåtspapper 
Häll i smeten i formen och platta till den till ett jämt lager 
Grädda kakan i ca 10 minuter tills den fått fin färg 
Hacka under tiden chokladen
När du tar ut kakan häller du på den hackade chokladen direkt på kakan så det smälter och så brer du ut den smälta chokladen till ett jämt lager. Strö över lite flingsalt (kan uteslutas) låt chokladen stelna och skär sedan upp kakan i lagom stora bitar med en vass kviv. 
 
Går utmärkt att frysa in annars förvara i kyl