Gino med yoghurtparfait med vit choklad

En dessert som är enkel att göra och god i all sin enkelhet.
Gino:
banan
kiwi
jordgubbar (funkar med frysta)
hackad vit choklad
Dela frukten i bitar och strö över hackad vitchoklad. ställ in på 250 grader grill och låt stå tills det får färg
Yoghurtparfait med vit choklad:
200 g vit choklad
3 ägg
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
2,5 dl grekisk yoghurt
2,5 dl grekisk yoghurt
Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad.
Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
Ställ i frysen över natten. Låt tina lite i rumstemperatur innan servering. Servera tillsammans med den varma ginon.