MOROTSKAKA

Här kommer mitt recept på morotskaka
2-3 morötter
1 dl farinsocker + 2dl strösocker
2 dl solrosolja
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk Bakpulver + 1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt + 1 tsk kanel
Frosting:
300g Philadelphia
100g smör
3,5 dl florsocker
pressad citron
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader
Skala och riv morötterna fint
Vispa ihop olja och socker och tillsätt sedan ett ägg i taget
Rör i de rivna morötterna
Blanda ihop de torra ingredienserna
Sikta i de torra ingredienserna i smeten och vänd tills det blir en jämn smet
grädda kakan i ca 35 min men känn med sticka så den är torr
Frosting: se till att Philadelphia och smöret är rumstempererat. vispa samma och tillsätt sedan florsocker och en skvätt citron
Låt kakan svalna innan du brer eller spritsar ut frostingen
Kakan serveras med fördel efter 1-2 dagar
Vill man göra rutor i långpanna dubblareceptet. Går även bra att göra i muffinsformar och göra som cupcakes
