MOROTSKAKA

 
 
 
Här kommer mitt recept på morotskaka 
 
2-3 morötter 
1 dl farinsocker + 2dl strösocker 
2 dl solrosolja 
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk Bakpulver + 1 tsk bikarbonat 
1/2 tsk salt + 1 tsk kanel 
 
Frosting:
300g Philadelphia 
100g smör 
3,5 dl florsocker 
pressad citron 
 
 
Gör såhär: 
Sätt ugnen på 180 grader 
Skala och riv morötterna fint 
Vispa ihop olja och socker och tillsätt sedan ett ägg i taget 
Rör i de rivna morötterna 
Blanda ihop de torra ingredienserna  
Sikta i de torra ingredienserna i smeten och vänd tills det blir en jämn smet 
grädda kakan i ca 35 min men känn med sticka så den är torr 
 
Frosting: se till att Philadelphia och smöret är rumstempererat. vispa samma och tillsätt sedan florsocker och en skvätt citron 
 
Låt kakan svalna innan du brer eller spritsar ut frostingen
Kakan serveras med fördel efter 1-2 dagar 
 Vill man göra rutor i långpanna dubblareceptet. Går även bra att göra i muffinsformar och göra som cupcakes