Chokladfondant

Här kommer ett tips på en väldigt enkel med god dessert! Servera antingen med egen glass, tex yoghurtparfaiten med vit choklad jag delat recept på tidigare. Eller också så köper man färdig glass på affären helt enkelt.
 
 
 
4 portioner: 
75 g smör 
100 g mörk choklad (70%)
2 ägg 
4 msk socker 

Nu hade jag en center i varje chokladfondant. Det kan man ha eller någon annan godisbit men det är inte nödvändigt! 
 
 
Gör såhär: 
smält smöret tillsammans med den mörka chokladen i en kastrull. Låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst. 
Häll sedan chokladsmöret i äggvispet och blanda väl. Fyll formar med smeten (tex folieformar eller porslinstomtar) 
Hit kan du förbereda och stoppa in i Kyl om du vill och grädda precis innan servering. Eller också gräddar du och äter direkt.
Grädödas i 10-15 minuter i 175 grader. Här gäller det  att passa ugnen. Hellre för lite gräddade än för mycket skulle jag säga!  
Ta ut fondanterna Och servera antingen i formen eller skälp upp de På en assiett. (kan vara lite svårt att få ur)