Frukostfrallor

Varför inte baka några goda frallor till helgens frukost? Dessa är busenkla jag lovar!
hembakade bröd blir torra relativt snabbt så jag brukar ha i frysen och sen ta fram kvällen innan.
hembakade bröd blir torra relativt snabbt så jag brukar ha i frysen och sen ta fram kvällen innan.
Här kommer mitt recept och det blev 8 stora frallor
50 g jäst
6 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk flytande honung
0,5 dl rapsolja
3 dl grahamsmjöl
cirka 10 dl vetemjöl (men jag brukar höfta lite och se så degen är lagom klibbig)
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarmt och häll den sedan över jästen. Rör för att lösa upp jästen. Häll i övriga ingredienser och bearbeta degen ca 5 min i maskin (10 för hand) Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 min.
Baka ut frallorna, skär ett litet snitt på mitten på varje fralla och pensla med uppvispat ägg. Strö över valfria frösorter. Låt jäsa 30
min under bakduk.
Grädda i 250 grader tills de fått fin färg och är genomgräddade (ca 10 min. KLART!
