Frukostfrallor

 
 
Varför inte baka några goda frallor till helgens frukost? Dessa är busenkla jag lovar! 
hembakade bröd blir torra relativt snabbt så jag brukar ha i frysen och sen ta fram kvällen innan. 

Här kommer mitt recept och det  blev 8 stora frallor 
 
50 g jäst
6 dl mjölk 
2 tsk salt 
2 msk flytande honung 
0,5 dl rapsolja 
3 dl grahamsmjöl 
cirka 10 dl vetemjöl (men jag brukar höfta lite och se så degen är lagom klibbig) 
 
 
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarmt och häll den sedan över jästen. Rör för att lösa upp jästen. Häll i övriga ingredienser och bearbeta degen ca 5 min i maskin (10 för hand) Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 min. 
Baka ut frallorna, skär ett litet snitt på mitten på varje fralla och pensla med uppvispat ägg. Strö över valfria frösorter. Låt jäsa 30
min under bakduk. 
Grädda i 250 grader tills de fått fin färg och är genomgräddade (ca 10 min. KLART!