Tekakor

Bakade dessa luftiga och goda tekakor idag. Hela familjen gillade dem
100 gram smör 5 dl mjölk 50 gram jäst 2 msk flytande honung 1 tsk salt 11 dl vetemjöl 1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm vätskan till fingervarmt, ca 37 grader. 2. Smula sönder jästen i en stor bunke och i vätskan. Rör tills jästen har löst sig. 3. Tillsätt resten av vätskan, honungen och saltet. 4. Häll i mjölet Arbeta degen i 5 min. 5. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca 30 min. 6. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Forma degen till runda bullar och platta ut dem till platta kakor. 8. Lägg på bakplåtsklädd plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i 5-10 min. 9. Grädda tekakorna i omgångar i mitten av ugnen, ca 6-7 min, eller tills de fått färg