Citrondröm

Denna dessert var mitt bidrag till en middag med några vänner. Receptet är inspirerat av Camilla Hamids recept med vissa ändringar.
Här finns Camilla recept:
Här är receptet så som jag gjorde det. Receptet räckte till 3 personer
Lemon curd:
- 2 normalstora citroner
- 2 äggulor
- 1 ägg
- 2 dl socker
- 100 g smör
Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.
Skär sedan smöret i bitar. Klicka i smöret under omrörning tills det smält. Låt svalna. Förvara i kylskåp.
Havresmul:
50 g smör, rumsvarmt
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
smält smöret i en kastrull blanda ner resten av ingredienserna och blanda väl. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 10-15 minuter tills de fått fin färg.
Färskostkräm
300 g färskost (Philadelphia)
2 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
Vispa grädden och färskosten till en fast och len kräm. Sikta sedan i florsockret och vänd ner det i smeten. Fyll i smeten i en spritspåse med en rund tyll och ställ i kylen.
Innan servering:
Smula sönder havrekakorna i botten på ett glas. Spritsa över ett lager med färskostkräm. Spritsa sedan ett lager med lemon curd. Smula över fler havresmulor och spritsa ett till lager med färskostkräm och lemoncurd. Dekorera desserten med minimaränger (dessa hade jag gjort i förväg) citronmeliss hallon och lite ner havresmul.
