Grötfrallor

 
 
Havregrynsgröt: 
5 dl vatten 
3 dl havregryn 
1 krm salt 
 
Bröddeg: 
50 g jäst 
5 dl fingervarmt vatten (jag brukar värma i micron) 
2 tsk salt 
0,5 dl rapsolja 
12 dl vetemjöl 
 Havregrynsgröt
 
Smula sönder jästen och häll över vattnet. Rör till jästen löser upp sig och tillsätt salt, rapsolja, gröten och tillsist vetemjöl. 
Arbeta degen i maskin 5 minuter och låt sedan jästa under bakduk ca 30 min. Baka sedan ut frallorna. Degen blev lite klibbig så är det allt för svårt att forma frallor kan man få lov att tillsätta lite mer mjöl. 
Forma sedan frallor, ca 12 stycken för lite större frallor. Låt jäsa under bakduk i 25 min. Strö ev över lite havregryn eller frön. Grädda sedan på 250 grader varmluft i 10 minuter.