Grova morotsfrallor

Exprementerade fram detta lite grövre morotsbröd idag. Det blev riktigt gott så här kommer receptet.
50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
2 msk sirap
1/2 tsk salt
3 fint rivna morötter
1 dl vetekli
2 dl grovt rågmjöl
8 dl vetemjöl
Smula sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt och häll över jästen. Rör runt med en sked tills jästen löst upp sig. Tillsätt oljan sirapen och saltet och blanda.
Lägg i morötterna, vetekli, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta degen 5
minuter i maskin (10 om du gör för hand)
Låt degen jäsa under plastfolie eller bakduk ca 30 min.
Knåda degen lätt och forma runda frallor med händerna. Det blir ca 10 stycken frallor.
Låt frallorna bästa under bakduk ca 25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader så den hinner bli varm. Pensel frallorna med lite vatten. Baka frallorna i ugnen ca 8 minuter.
Knåda degen lätt och forma runda frallor med händerna. Det blir ca 10 stycken frallor.
Låt frallorna bästa under bakduk ca 25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader så den hinner bli varm. Pensel frallorna med lite vatten. Baka frallorna i ugnen ca 8 minuter.