Key Lime Pie

 
 
Fyllning:
2 burkar sötad kondenserad mjölk 
5 limefrukter (skal och saft) 
4 äggulor 
 
Botten:  
250 g digestive 
125g smält smör 
 
Gör såhär: 
Riv skalet från limen med ett zestjärn. Pressa sedan ut saften ur limen. 
Blanda limesaft- och skal med den kondenserade mjölken. Separera äggvitor oxh gulor. Blanda ner i äggulorna i samma smeten. Blanda väl tills det går ihop till en jämn smet. Låt stå i ca 30 minuter innan du silar bort skalen genom en vanlig finmaskig sil.  

Börja sedan med botten. Mixa digestive till ett smul, blanda med smält smör. Tryck ut kexmassan i en pajform. Jämta ev till botten med en sked eller ett glas. 
Förgrädda pajskalet på 175 grader i ca 10 minuter. Men håll koll så det inte börjar ta färg. 

Häll i smeten i pajskalet och ställ in pajen i ignen igen. Grädda ca 20 minuter till smeten "stannat" 
 
Låt pajen stå kallt gärna efter natten så att den sätter sig. Garnera med grädde, lime och pudra över lite florsocker innan servering!  Servera med lite lättvispad grädde.