Hjortrondessert

100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
100 g kaksmulor (jag hade biscotti men digestive blir också gott)
1,5 dl hjortronsylt
Hjortron, till garnering
Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke.
Hetta sedan upp hälften av grädden i en kastrull och häll den över chokladen, rör om till en slät blandning och låt svalna något.
Hetta sedan upp hälften av grädden i en kastrull och häll den över chokladen, rör om till en slät blandning och låt svalna något.
Vispa mascarpone och resterande grädde tills det tjocknar. Rör sedan ner det, lite i taget, i chokladblandningen, till en jämn och fluffig kräm. Låt svalna något.
Servering
Varva vita chokladkrämen med hjortronsylt och kex
Ställ sedan in glasen i kylen och låt stelna något (ca 30 min).
Garnera med några hjortron på toppen innan servering.
Ställ sedan in glasen i kylen och låt stelna något (ca 30 min).
Garnera med några hjortron på toppen innan servering.